Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je vrtić uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike i zdrava prehrana, utječu na naše zdravlje.

Brigu o zdravlju zubi treba započeti već od nicanja prvog zuba.

U skupinama “Žabice” i “Pilići” održali smo kratku radionicu pod nazivom “Moji zdravi zubi”. Uz pomoć umjetnog zubala upoznali smo djecu sa zubima i njihovom svrhom, kao i važnošću očuvanja njihovog zdravlja. Naučili smo što su to mliječni, a što trajni zubi, te kada počinju rasti. Djeca su slušala o pravilnom pranju zubića, pravilnom držanju četkice, koliko dugo peremo zube, kako nastaje karijes i koji pribor koristimo kada peremo zube.

Saznali smo da se četkica drži kao olovka, te se zubi peru kružno. Zubi se peru dva puta dnevno, dovoljno je dvije minute te malo kaladonta kako bi pravilno oprali zube.

Uz književno-umjetničko djelo "Gric i Grec" djecu smo upoznali s važnošću pravile prehrane u očuvanju zdravih zubi. Izrezali smo slike zdrave i nezdrave hrane te pomoću istih izradili plakat.

Za poklon djeca su dobila Curaprox četkicu za zube, bojanku “Kako pravilno prati zube s Lili i Lukom?”, kalendar “Ovako se brinem o svojim zubima” i naljepnice kako bi mogli pratiti pranje svojih zubića.

Zdravstvena voditeljica Barbara.

 • JOŠ ČLANAKA ...

  KONTAKTIRAJTE NAS

  IMATE LI PITANJE?


  Gomljanik 41
  22000 Šibenik

  022 351 171
  098 639 741 (ravnateljica Vrtića)

  info@vrtic-sunce.hr
  https://www.vrtic-sunce.hr

  Copyright © 2024 • Dječji vrtić SUNCE, Brodarica • Sva Prava Pridržana