Uspješno provedena kampanja: Zasadi stablo ne budi panj!

Ove godine naš vrtić se prvi puta uključio u akciju kolektivne sadnje stabala u Republici Hrvatskoj pod nazivom “Zasadi stablo ne budi panj!”. 4. nacionalnu kampanju sadnje stabala organizirala je istoimena Udruga za zaštitu prirode i okoliša.

Inicijativa “Zasadi stablo, ne budi panj” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine te dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Nacionalna kampanja provodi se s ciljem razvoja ekološke svijesti, izgradnje pozitivnnih stavova vezanih uz održivi razvoj te potiče na odgovornost o brizi za okoliš.

Sadni materijal osiguran je donacijom. Dvorište matičnog objekta na Brodarici obogatili smo  sadnicom jabuke te sadnicama kupine i maline, a dvorište područnog objekta Lanterna u Rogoznici obogatili smo sadnicom trešnje, jabuke te sadnicama kupine i maline. Djeci je bilo zanimljivo aktivno sudjelovati u sadnji. Sami su se htjeli okušati u svim pripremnim i kasnijim radovima.

Sadnjom doniranih sadnica djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, pomoćnicama i agronomom okoliš vrtića u kojem svakodnevno borave učinila ljepšim i bogatijim. Ovom akcijom osim što smo obogatili svoj vrtićki okoliš podigli smo ekološku svijest i odgovornost malih i velikih.

 Naše sadnice jako lijepo napreduju i rastu. Nastavit ćemo ih pratiti, njegovati, zalijevati kako bi nam za koju godinu urodile slatkim plodovima koje već sada s nestrpljenjem čekamo.

Zajedno možemo više! Zasadi stablo ne budi panj!

#crowdfunding #zasadistablonebudipanj #croinvest #croatia #community #plantatreedontbeastump #sustainabledevelopment #plantingtree #ambassadors
 

 • JOŠ ČLANAKA ...

  KONTAKTIRAJTE NAS

  IMATE LI PITANJE?


  Gomljanik 41
  22000 Šibenik

  022 351 171
  098 639 741 (ravnateljica Vrtića)

  info@vrtic-sunce.hr
  www.vrtic-sunce.hr

  Copyright © 2023 • Dječji vrtić SUNCE, Brodarica • Sva Prava Pridržana