Američki božićni običaji u našem vrtiću

Svake godine željno iščekujemo božićne blagdane. U svakoj obitelji se s koljena na koljeno prenose razni božićni običaji. Tako se, na primjer, na blagdan Svete Luce sadi pšenica, na Badnjak zajedno kitimo božićnu jelku, na božićno jutro se darujemo, a popodne se okupljamo na božićnom ručku…

Ove godine smo imali priliku upoznati se s novim božićnim običajem. U naš Vrtić upisao se dječak koji se sa svojom obitelji doselio iz daleke Kalifornije. Ispričao nam je priču o patuljku koji u vrijeme pred Božić svako jutro dolazi u naše kuće i svaku večer kada zaspemo odlazi na Sjeverni pol kako bi prenio Djedu Božićnjaku tko je bio dobar. U božićnom duhu cijela obitelj zajedno daje ime svom patuljku te mu svaki član obitelji na uho šapće što želi dobiti od Djeda Božićnjaka. Patuljka se ne smije dodirnuti jer bi onda izgubio svoju božićnu čaroliju i ne bi mogao otići kod Djeda Božićnjaka.

Ovaj običaj jako nam se svidio te smo ga s oduševljenjem prihvatili. Svom vrtićkom patuljku zajedno smo dali ime Gricko. Svi smo mu prišapnuli svoje želje obećavši kako ćemo biti dobri.

 • JOŠ ČLANAKA ...

  KONTAKTIRAJTE NAS

  IMATE LI PITANJE?


  Gomljanik 41
  22000 Šibenik

  022 351 171
  098 639 741 (ravnateljica Vrtića)

  info@vrtic-sunce.hr
  www.vrtic-sunce.hr

  Copyright © 2020 • Dječji vrtić SUNCE, Brodarica • Sva Prava Pridržana