Talijanski Božić na Brodarici

Božićno vrijeme je doba godine koje nas okuplja i ispunja toplinom i radošću. Brojni se običaji vežu uz Božić poput kićenja bora, darivanja poklona, paljenja badnjaka, pjevanja božićnih pjesama, a obitelji kao da se nešto više druže. Ta druženja često se vežu i uz blagdanski stol.

Djeca našeg vrtića uz pomoć svoje maestre Zorane vidjela su i kušala omiljenu slasticu koja okuplja Talijane za božićnim stolom te proširili svoja znanja o talijanskom narodu i kulturi.

Maestra je djeci ispričala priču o nastanku Panettonea- tradicionalnog talijanskog kolača punjenog kandiranim voćem, djeca su opisivala Panettone te ga kušala. Nakon Panettone-a uslijedilo je kušanje još jedne talijanski slastice: zlatnog kruha ili Pandora. Maestra je djeci ispričala kako je taj kolač bio bogat tada skupim sastojcima poput jaja, maslaca, bijelog brašna te da su ga jeli samo jako bogati ljudi i plemići. Pandoro se i reže na specifičan način kako bismo dobili oblik zvijezde, a kada njih poslažemo jednu na drugu dobije se oblik božićnog drvca.

Tijek aktivnosti možete pogledati u galeriji fotografija.   

 • JOŠ ČLANAKA ...

  KONTAKTIRAJTE NAS

  IMATE LI PITANJE?


  Gomljanik 41
  22000 Šibenik

  022 351 171
  098 639 741 (ravnateljica Vrtića)

  info@vrtic-sunce.hr
  www.vrtic-sunce.hr

  Copyright © 2020 • Dječji vrtić SUNCE, Brodarica • Sva Prava Pridržana