Zimovanje u Staroj Sušici

 

Posljednji vikend u veljači uzbuđenje i veselje oko našeg vrtića osjećalo se u zraku. Djeca i djelatnici DV Sunce iz Brodarice i PO Lanterna iz Rogoznice otputovala su na zimovanje u Staroj Sušici.

Vikend u kojem su djeca uživala, razvijala nove vještine te napravila veliki korak u razvoju samostalnosti bio je prepun veselih i zanimljivih iskustava. Na samom početku putovanja posjetili smo Ivaninu kuću bajke u Ogulinu- prekrasno mjesto koje slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo.

U Staroj Sušici dočekao nas je snijeg koji je tek počeo padati- veselju nije bilo kraja.

Sudjelovali smo u Maloj planinarskoj školi gdje smo učili kako se ponašaju planinari i što im sve treba za snalaženje i uživanje u planinarenju. Posjetili smo i Centar velikih zvijeri gdje smo upoznali velike zvijeri koje žive u goranskom kraju- sivog vuka, smeđeg medvjeda i euroazijskog risa.

Kroz ove smo aktivnosti kod djece poticali radoznalost, interes za nova iskustva, nove ljude, nova mjesta.

Uz sve nove stvari koje smo iskustveno učili- najviše smo se družili i zabavljali na snijegu te poticali razvoj socijalnih vještina kod djece. Djeca su sklapala nova prijateljstva, družila se, plesala pod maskama i u pidžamama, pomagala i pazila jedni na druge, sanjkala se, gradila snjegoviće, grudala se… Kroz igru i zabavu djeca su dobila jako puno poticaja prema cjelovitom rastu i razvoju, a zasigurno im je ostala i trajna uspomena na ovako jedno veliko i važno iskustvo.

Kako nam je zapravo bilo možete pogledati i u galeriji fotografija.

 • JOŠ ČLANAKA ...

  KONTAKTIRAJTE NAS

  IMATE LI PITANJE?


  Gomljanik 41
  22000 Šibenik

  022 351 171
  098 639 741 (ravnateljica Vrtića)

  info@vrtic-sunce.hr
  www.vrtic-sunce.hr

  Copyright © 2023 • Dječji vrtić SUNCE, Brodarica • Sva Prava Pridržana